s prívlastkom polosladké

Zobrazených všetkých 6 výsledkov

  • Devín | bobulový výber | 2012

    0 out of 5
    10,00 

    Novovyšľachtená odroda slovenského pôvodu od Ing. Pospíšilovej (Tramín červený x Veltlínske červenobiele). Do listiny kultivarov bola zapísaná v roku 1997. V priaznivých ročníkoch dosahuje vysokú cukornatosť. Vína sú plné, harmonickej chuti, jemne korenisté. Víno je silno aromatické s jemnou muškátovou vôňou a tramínovou chuťou, je však ďaleko pikantnejšie a sviežejšie. Z neskôr zberaného hrozna sa pripravuje víno vysokej kvality.
    Výborné je k syrovým delikatesám. Podáva sa pri teplote do 14 °C.

    Alkohol: 13,50 % obj. | Celk. kyseliny: 6,30 g.l | Zost.cukor: 26,0 g.l

    Objem: 0,5o l
    Cena (C.bez DPH): 10,00 € (8,33 €)

    Quick View
  • Noria | neskorý zber | 2013

    0 out of 5
    8,00 

    Novšia slovenská odroda, ktorá vznikla krížením Rizlingu rýnskeho x Semillon. Víno je aromatické, svieže, s výrazným odrodovým charakterom, vôňou pripomína Semillon. Je svetložltej farby sýtejšieho odtieňa, s interesantnou vôňou, v ktorej môžeme nájsť citrusové plody, alebo lúčne kvety. Chuť je výrazne ovocná, s tónmi citrusov, harmonickými kyselinami a príjemnou dochuťou. Podáva sa pri teplote 10-12 °C.

    Alkohol: 12,00 % obj. | Celk. kyseliny: 6,95 g.l | Zost.cukor: 20,0 g.l

    Objem: 0,75 l
    Cena (C.bez DPH): 8,00 € (6,66 €)

    Quick View
  • Pálava | výber z hrozna | 2017

    0 out of 5
    8,50 

    Odroda bola vyšľachtená na Morave krížením Tramínu červeného x Müller Thurgau. Víno je aromatické, korenisté po tramíne, lahodné, vysoko kvalitné, plné odrodového buketu s harmonickými obsahom kyselín. Môže sa podávať k ázijskej kuchyni, hodia sa k nemu údené a parené syry, ryby, biele mäso i hydina. Teplota podávania je 10-12 °C.

    Obsah alkoholu: 12.95 % | Obsah kyselín: 6.02 g.l | Obsah zost.cukru: 16.4 g.l

    Objem: 0,75 l
    Cena (C.bez DPH): 8,50 € (7,08 €)

    Quick View
  • Rulandské šedé | neskorý zber | 2017

    0 out of 5
    8,50 

    Pôvod siaha do histórie odrôd rodiny burgundských vo Francúzsku. V priaznivých rokoch sa z hrozna tejto odrody vyrábajú špičkové vína, ktoré sa vyznačujú plnosťou, decentným korenistým charakterom, harmóniu a vyššou farebnosťou. Je to víno s typickou chlebnatou vôňou i chuťou, s nižšou kyselinou a vyšším obsahom alkoholu. Dosahuje vysokej kvality po vyzretí vo fľaši alebo v sude, kde môže mať až koňakovú chuť. Podáva sa k jedlám z hydiny, bieleho mäsa rýb a darov mora, hodia sa k nemu čerstvé syry, Mascarpone, Ricotta, syry typu Trapist, Mondser, Reblochon, Munster. Podáva sa pri teplote 12 °C.

    Alkohol: 11,46 % obj. | Celk. kyseliny: 5,7 g.l | Zost.cukor: 27,4 g.l

    Objem: 0,75 l
    Cena (C.bez DPH): 8,50 € (7,08 €)

    Quick View
  • Sauvignon | neskorý zber | 2011

    0 out of 5
    8,00 

    Odroda je neznámeho pôvodu, stáročia sa však pestuje vo Francúzsku. Víno je svetlozelenej až zlatožltej farby, s charakteristickou vôňou a chuťou po žihľave, mede, egrešoch, makoviciach, grepe, broskyniach až čiernych ríbezliach. Zretím dobrých ročníkov má vôňu melóna a fíg. Odrodový charakter vyniká najmä u starších ročníkov. Víno je plnej chuti s harmonickými kyselinami. Hodí sa k syrom holandského typu polotvrdým, ako Gouda, Eidam, Fontina, archívne syry, čerstvé ovčie syry, bryndza, aj tvrdé syry v slanom náleve Istambul, ďalej sa hodí k predjedlám, rybám, bielemu mäsu a hydine a ľahkým produktom mora. Podáva sa pri teplote 10-12 °C.

    Alkohol: 12,99 % obj. | Celk. kyseliny: 5,0 g.l | Zost.cukor: 18,0 g.l

    Objem: 0,75 l
    Cena (C.bez DPH): 8,00 € (6,67 €)

    Quick View
  • Sauvignon | neskorý zber | 2012

    0 out of 5
    8,00 

    Odroda je neznámeho pôvodu, stáročia sa však pestuje vo Francúzsku. Víno je svetlozelenej až zlatožltej farby, s charakteristickou vôňou a chuťou po žihľave, mede, egrešoch, makoviciach, grepe, broskyniach až čiernych ríbezliach. Zretím dobrých ročníkov má vôňu melóna a fíg. Odrodový charakter vyniká najmä u starších ročníkov. Víno je plnej chuti s harmonickými kyselinami. Hodí sa k syrom holandského typu polotvrdým, ako Gouda, Eidam, Fontina, archívne syry, čerstvé ovčie syry, bryndza, aj tvrdé syry v slanom náleve Istambul, ďalej sa hodí k predjedlám, rybám, bielemu mäsu a hydine a ľahkým produktom mora. Podáva sa pri teplote 10-12 °C.

    Alkohol: 12,00 % obj. | Celk. kyseliny: 6,50 g.l | Zost.cukor: 18,0 g.l

    Objem: 0,75 l
    Cena (C.bez DPH): 8,00 € (6,67 €)

    Quick View

ODOBERAŤ NOVINKY

Top