akostné odrodové suché

  • Alibernet | 2014

    0 out of 5
    6,00 

    Odroda známa tiež pod názvom Odeskij čornyj. Alibernet vznikol na Ukrajine v r. 1950 krížením odrôd Alicante Bouchet a Cabernet Sauvignon. Má vysoký obsah farbív, víno je preto intenzívnej sýtej tmavočervenej farby. Víno z tejto odrody je plné, extraktívne s vôňou po čiernom ríbezli, cabernetového buketu, s jemnou kyselinou a väčšími trieslovinami. Ako odrodové víno poskytuje uspokojivú kvalitu.
    Hodí sa k tmavým mäsám a syrom. Možno podávať pri teplote 15-16 °C.

    Alkohol: 12,50 % obj. | Celk. kyseliny: 5,40 g.l | Zost.cukor: 2,3 g.l

    Objem: 0,75 l
    Cena (C.bez DPH): 6,00 € (5,00 €)

    Quick View
  • Alibernet | 2016

    0 out of 5
    6,00 

    Odroda známa tiež pod názvom Odeskij čornyj. Alibernet vznikol na Ukrajine v r. 1950 krížením odrôd Alicante Bouchet a Cabernet Sauvignon. Má vysoký obsah farbív, víno je preto intenzívnej sýtej tmavočervenej farby. Víno z tejto odrody je plné, extraktívne s vôňou po čiernom ríbezli, cabernetového buketu, s jemnou kyselinou a väčšími trieslovinami. Ako odrodové víno poskytuje uspokojivú kvalitu.
    Hodí sa k tmavým mäsám a syrom. Možno podávať pri teplote 15-16 °C.

    Alkohol: 12,77 % obj. | Celk. kyseliny: 5,15 g.l | Zost.cukor: 1,90 g.l

    Objem: 0,75 l
    Cena (C.bez DPH): 6,00 € (5,00 €)

    Quick View
  • André | 2016

    0 out of 5
    4,00 

    Nová odroda vyšľachtená vo Veľkých Pavloviciach na Morave krížením Frankovky modrej a Svätovavrineckého, povolená v roku 1977. Začína sa rozširovať pre svoje pestovateľské vlastnosti i kvalitné vysoko farebné plné víno, intenzívnej  rubínovej až tmavorubínovej farby. Má dobrú kvalitu s väčšou kyselinou a vyššími trieslovinami, hlavne po vyzretí vo fľaši. Chuťou i arómou pripomína južnejšie typy červených vín, preto sa hodí najmä k talianskej a španielskej kuchyni. Teplota podávania je 14-16 °C.

    Alkohol: 12,80 % obj. | Celk. kyseliny: 5,31 g.l | Zost.cukor: 3,2 g.l

    Objem: 0,75 l
    Cena (C.bez DPH): 4,00 € (3,33 €)

    Quick View
  • Cabernet Sauvignon | 2010

    0 out of 5
    4,00 

    Najstaršie dochované správy o tejto odrode pochádzajú z Francúzska z polovice 16. stor. z okolia Bordeaux. Je to najušľachtilejší predstaviteľ červených vín. Má vysoký obsah antokyanových farbív a tanínu. Je rubínovo červenej farby. Má výraznú odrodovú príchuť cabernetového charakteru a vyšší obsah kyselín. Vyznačuje sa bohatou rozmanitosťou vo farbe a aróme. Starnutím sa u vína stupňuje korenitosť a sýtosť farby. V intenzívnej ovocno-kvetinovej vôni objavíte vôňu čerešní, sliviek, čiernych ríbezlí, fialiek i jemný anízový tón. Zrením víno získa harmonický nádych duba, dymu a jemnej čokolády. Robusná chuť je zahalená do príznačnej vône dreva.
    Ideálne je k tmavému mäsu a špecialitám z diviny, tiež k tvrdým syrom, pri teplote podávania 14 °C.

    Alkohol: 14,67 % obj. | Celk. kyseliny: 4,60 g.l | Zost.cukor: 1,2 g.l

    Objem: 0,75 l
    Cena (C.bez DPH): 8,00 € (6,67 €)

    Quick View
  • Cabernet Sauvignon | 2014

    0 out of 5
    6,00 

    Najstaršie dochované správy o tejto odrode pochádzajú z Francúzska z polovice 16. stor. z okolia Bordeaux. Je to najušľachtilejší predstaviteľ červených vín. Má vysoký obsah antokyanových farbív a tanínu. Je rubínovo červenej farby. Má výraznú odrodovú príchuť cabernetového charakteru a vyšší obsah kyselín. Vyznačuje sa bohatou rozmanitosťou vo farbe a aróme. Starnutím sa u vína stupňuje korenitosť a sýtosť farby. V intenzívnej ovocno-kvetinovej vôni objavíte vôňu čerešní, sliviek, čiernych ríbezlí, fialiek i jemný anízový tón. Zrením víno získa harmonický nádych duba, dymu a jemnej čokolády. Robusná chuť je zahalená do príznačnej vône dreva.
    Ideálne je k tmavému mäsu a špecialitám z diviny, tiež k tvrdým syrom, pri teplote podávania 14 °C.

    Alkohol: 12,50 % obj. | Celk. kyseliny: 5,20 g.l | Zost.cukor: 2,8 g.l

    Objem: 0,75 l
    Cena (C.bez DPH): 6,00 € (5,00 €)

    Quick View
  • Dunaj | 2016

    0 out of 5
    6,00 

    Novšia slovenská odroda bola vyšľachtená Ing. Pospíšilovou a Ing. Korpášom krížením /Muškát Bouchet x Oporto/ x Svätovavrinecké. Je to veľmi podarené, harmonické víno. Plné, tmavej červenej až hnedej farby s chuťou čiernej čokolády. Zretím vynikne jeho očarujúci charakter čokoládového buketu. Hodí sa najmä k dezertom, tmavému mäsu, alebo syrom s modrou plesňou. Teplota podávania 14-16 °C.

    Alkohol: 13,43 % obj. | Celk. kyseliny: 5,64 g.l | Zost.cukor: 2,3 g.l

    Objem: 0,75 l
    Cena (C.bez DPH): 6,00 € (5,00 €)

    Quick View
  • Modrý Portugal | 2016

    0 out of 5
    4,00 

    Známy tiež ako Portugalské modré, Oportó. Odroda sa k nám dostala z Rakúska. V 60.-rokoch takmer zmizla z našich viníc, no dnes sa opäť dostáva do popredia. Je to ľahšie jemne aromatické akostné víno, lahodnej chuti po jadrovinách, s harmonizujúcimi kyselinami a odrodovým charakterom. Víno je svetločervenej farby. Podáva sa k zverine, rôznym úpravám hydiny a výrobkom z jemne mletého mäsa, pri teplote 16-18 °C.

    Alkohol: 12,50 % obj. | Celk. kyseliny: 5,72 g.l | Zost.cukor: 1,90 g.l

    Objem: 0,75 l
    Cena (C.bez DPH): 4,00 € (3,33 €)

    Quick View
  • Svätovavrinecké | 2015

    0 out of 5
    4,00 

    Pôvod nie je presný. Pravdepodobne je to francúzska odroda, neskôr prenesená do Nemecka. Víno tmavočervenej až rubínovej farby, ovocnej vône s vyššou hladinou kyselín a trieslovinami, ktoré vyvolávajú príjemnú harmonickú chuť, pripomínajúcu varený lekvár alebo čierne ríbezle. Vysokú kvalitu a zamatovú plnosť získa vyzrievaním v drevených sudoch. Hodí sa k pernatej divine a výraznejšie upravenému bravčovému mäsu. Teplota podávania je 12-14 °C.

    Alkohol: 12,99 % obj. | Celk. kyseliny: 5,25 g.l | Zost.cukor: 1,5 g.l

    Objem: 0,75 l
    Cena (C.bez DPH): 4,00 € (3,33 €)

     

    Quick View
  • Svätovavrinecké | 2016

    0 out of 5
    4,00 

    Pôvod nie je presný. Pravdepodobne je to francúzska odroda, neskôr prenesená do Nemecka. Víno tmavočervenej až rubínovej farby, ovocnej vône s vyššou hladinou kyselín a trieslovinami, ktoré vyvolávajú príjemnú harmonickú chuť, pripomínajúcu varený lekvár alebo čierne ríbezle. Vysokú kvalitu a zamatovú plnosť získa vyzrievaním v drevených sudoch. Hodí sa k pernatej divine a výraznejšie upravenému bravčovému mäsu. Teplota podávania je 12-14 °C.

    Alkohol: 12,99 % obj. | Celk. kyseliny: 5,39g.l | Zost.cukor: 1,5 g.l

    Objem: 0,75 l
    Cena (C.bez DPH): 4,00 € (3,33 €)

    Quick View

ODOBERAŤ NOVINKY

Top